Vinarija Draskovic
Shop Shop
  • Vinarija Draskovic 0

O nama

Skrol Skrol
Left
Right
Paper
O nama 1

Vinariju Drašković izgradili smo na temeljima decenijske slave nekada jedne od najvećih vinarija u bivšoj Jugoslaviji - Vršačkih vinograda. Na osnovama decenijskog poslovanja započeli smo novo razdoblje vinogradarstva Vršačkog vinogorja.

„Swisslion“ d.o.o. kupovinom „Vršačkih vinograda“ 2017. godine postao je vlasnik jednog od najvećih i najpoznatijih vinogorja u regionu. Odluka poslovnog sistema je sprovođenje višegodišnjeg investicionog plana, koji podrazumeva ulaganje u sve segmente proizvodnje grožđa i vina, počevši od vinograda, preko izgradnje novog objekta vinarije do rekonstrukcije objekata iz XIX veka, u svrhe vinskog turizma. Osnivanjem „Vinarije Drašković“ postavljen je jasan cilj, a to je potpuna obnova Vršačkog vinogorja i vraćanje slave vinima sa ovog podneblja.

Osim na zadržavanju i unapređenju brenda po kom su „Vršački vinogradi“ bili prepoznatljivi u celom regionu – Banatskom rizlingu, poslovanje i razvoj zasnivamo i na usmeravanju ka kvalitetnijim i premium vinima. Želimo da očuvamo tradiciju poslovanja vinogradarstva Vršca i da svemu tome damo pravac savremenih tokova u pravljenju vina.

O nama 2
O nama 3

„Kvalitet nikada nije slučajnost; on je rezultat visokih ciljeva, iskrenog nastojanja, pametnog usmeravanja i veštog sprovođenja; Kvalitet znači mudar izbor među mnogim mogućnostima.”

William Adelbert Foster
O nama 3

Vršački vinogradi

“Vršački Vinogradi” vezuju svoj nastanak za 1944. godinu, kada je osnovana Uprava narodnih vinograda. Od posleratnih godina do danas ovo preduzeće promenilo je više naziva i nekoliko organizacijskih promena počev od Saveznog poljoprivrednog dobra do organizovanja Akcionarskog društva „Sonja Marinković“ 1998. godine.

Privredno društvo „Swisslion” d.o.o. 2017. godine potpisalo je Ugovor o kupoprodaji „Vršačkih Vinograda“ iz stečaja i time postalo vlasnik 100% kapitala ovog preduzeća. Tada počinje i višegodišnji projekat obnove Vršačkog vinogorja.

O nama 1
O nama 2
O nama 1

Vinarija Drašković

U podnožju Vršačkog brega, među samim vinogradima, 2017. godine izgradili smo vinariju površine 8000 m2. Vinarija je opremljena najsavremenijom opremom za preradu grožđa i proizvodnju vina, a njen trenutni kapacitet je 5,6 miliona litara. Preuzimamo odgovornost da savremenim pristupom uz oslonac prethodnih vekova tradicije pravimo prepoznatljiva vina vršačkog vinogorja, prefinjenih nota i posebnog ukusa.

O nama 123
O nama 124
O nama 125
O nama 126
O nama 127
O nama 128
O nama 129